Zonneboilers

warm water dankzij de zon, ook voor industrïele en agro-toepassingen

Een thermische zonnepaneleninstallatie zorgt ervoor dat de warmte van het zonlicht gebruikt wordt om water (of een andere vloeistof) op te warmen en dit te bufferen.

Ook in industriële processen is heel vaak warm water nodig... en kan dus een beroep gedaan worden op de GRATIS energie van de zon.
Wij werken hiervoor exclusief samen met een echte specialist ter zake: G2 Energy uit Nederland. Zij ontwikkelden door de jaren heen hun eigen productlijn en deden héél wat ervaring op in diverse bedrijfstakken.

Ook voor industriële toepassingen bestaat een thermische zonnepaneleninstallatie (of zonneboiler) uit 3 essentiële componenten:
 

 • De zonnecollectoren
  Dit zijn steeds vlakkeplaatcollectoren, met een speciaal ontwikkeld terugloopsysteem om de temperatuursverschillen zo groot mogelijk te maken en een optimale werking te verzekeren.
   
 • De boiler of het opslagvat van het warm water
  Afhankelijk van uw warmwaterverbruik (hoeveelheid én tijdsspanne), heeft u nood aan een kleiner of groter opslagvat voor het warm water. Dit opslagvat kan gekoppeld worden aan een bestaand opslagvat waarin nog een extra naverwarming een continue temperatuur garandeert … of alle warmte-uitwisselingssystemen kunnen geïntegreerd worden in één enkel opslagvat.
   
 • De regelpomp
  Afhankelijk van het systeem en de gekozen technologie, is er een regelpomp of een expansievat nodig, zijn er temperatuursensoren nodig, wordt de naverwarming geoptimaliseerd, etc. Dit is vanzelfsprekend maatwerk dat door onze specialisten met kennis van zaken uitgevoerd wordt.


Aarzel niet uw gepersonaliseerde offerte aan te vragen.